Έρευνα και μελέτες

Είναι πολύ σημαντικό για τα βρέφη και τα νήπια να φορούν τα σωστά παπούτσια για να δημιουργήσουν ένα φυσιολογικό πρότυπο βάδισης. Βάσει κινητικών δοκιμών και φυσικο-δυναμικών δοκιμών πελματιαίας πίεσης του βαδίσματος των νηπίων, τα σχέδια των Attipas ενθαρρύνουν ένα σταθερό πρότυπο βαδίσματος. Από την υποστήριξη του αστραγάλου του ποδιού μέχρι την υποβοήθηση της ανάπτυξης του εγκεφάλου μέσω της αίσθησης των κινήσεων της πατούσας και των δακτύλων του ποδιού, το Attipas διορθώνει τη συμπεριφορά βάδισης του νηπίου.

Τι είναι η αξιολόγηση της πελματιαίας πίεσης;

Η πελματιαία πίεση είναι το πεδίο πίεσης που βρίσκεται μεταξύ ενός ποδιού και της υποστηρικτικής του επιφάνειας κατά την καθημερινή κίνηση. Η αξιολόγηση αυτής της πίεσης απαιτεί τη λήψη μέτρων και ενδείξεων τόσο του ποδιού όσο και του αστραγάλου κατά το βάδισμα ή και σε άλλες λειτουργικές δραστηριότητες. Αυτό είναι σημαντικό επειδή το πόδι και ο αστράγαλος παρέχουν τόσο την απαραίτητη υποστήριξη όσο και την ευελιξία για τη στήριξη και την αλλαγή του βάρους κατά την εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων.

Με συμμετέχοντες ηλικίας μεταξύ 1-3 ετών, συλλέχθηκαν δεδομένα βάσει τριών διαφορετικών δοκιμών βαδίσματος.

Αποτέλεσμα: Η πρώτη δοκιμή (πελματιαία πίεση) έδειξε ότι τα χαμηλά και μαλακά παπούτσια αποτελούν την καταλληλότερη επιλογή για τα μωρά. Τα γραφικά απεικονίζουν ότι η πίεση βαδίσματος όταν φοράς χαμηλά και μαλακά παπούτσια είναι παρόμοια με αυτή χωρίς παπούτσια.

Αποτέλεσμα: Η δεύτερη δοκιμή (αλλαγές γωνίας αστραγάλου) έδειξε ότι τα χαμηλοτάκουνα παπούτσια και τα μαλακά παπούτσια αλλάζουν μόνο ελαφρώς τη γωνία του αστραγάλου. Η δοκιμή έδειξε ότι τα μαλακά παπούτσια με χαμηλό τακούνι συνιστώνται για το βέλτιστο περπάτημα στα μωρά.

Αποτέλεσμα: Η τρίτη δοκιμή (αλλαγές γόνατου) αποδεικνύει ότι τα ψηλοτάκουνα και τα σκληρά παπούτσια μπορούν να επηρεάσουν τη σωστή βάδιση των μωρών αλλάζοντας το γόνατο και εξαναγκάζοντας το να χρησιμοποιηθεί ασυνήθιστα.

Συμπεράσματα

Τα αποτελέσματα δείχνουν σαφώς ότι το περπάτημα χωρίς παπούτσια είναι το καλύτερο για τα πόδια και τη σωστή ανάπτυξη της στάσης. Δυστυχώς το να περπατάς ξυπόλητος όλη την ώρα δεν είναι πάντα δυνατό. Τα παπούτσια Attipas έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται το περπάτημα χωρίς παπούτσια κατά το δυνατό περισσότερο. Αφιερώσαμε χρόνο και εξειδίκευση για να κατασκευάσουμε ένα παπούτσι που έχει αρκετό χώρο για τα δάκτυλα του ποδιού, επιτρέποντας να έχουν μία θέση σε μορφή βεντάλιας, η οποία παρέχει σταθερή βάδιση και βελτιώνει την ανάπτυξη της γνωστικής συμπεριφοράς.

Οι σόλες των παπουτσιών μας κατασκευάζονται από μαλακό και εύκαμπτο υλικό για να είναι δυνατή η ομαλή κίνηση των ποδιών. Τα παπούτσια Attipas έχουν τη σωστή πυκνότητα σόλας για να προστατεύουν τα μικροσκοπικά ποδαράκια χωρίς να επεμβαίνουν στο κέντρο βάρους του βρέφους ή του νηπίου ενθαρρύνοντας την ισορροπία και το χαρούμενο περπάτημα με αυτοπεποίθηση!

Attipas – η επιστήμη του βαδίσματος!

Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigation
Categories