Κάθε πότε αλλάζουν νούμερο παπουτσιού τα παιδιά;

Τα ποδαράκια του παιδιού μεγαλώνουν γρήγορα και κάθε τόσο χρειάζονται καινούρια παπούτσια. Ωστόσο, πριν κάνετε την οποιαδήποτε επιλογή θα πρέπει να γνωρίζετε πως η παιδική πατούσα είναι μαλακή και ευαίσθητη, γι’ αυτό το σωστό παπούτσι επηρεάζει τόσο την εξέλιξη όσο και τον σχηματισμό του ποδιού του.

 

Πώς θα καταλάβετε ότι το μωρό σας αλλάζει νούμερο;

 

Το παιδικό ποδαράκι μεγαλώνει περίπου μισό νούμερο κάθε τρεις μήνες όταν είναι κάτω των 16 μηνών, μισό νούμερο κάθε τρεις μήνες όταν είναι μεταξύ 16 και 24 μηνών και μισό νούμερο κάθε τέσσερις μήνες όταν είναι 2 με 3 ετών. Η ανάπτυξη συνήθως επιβραδύνεται μετά την ηλικία αυτή, ωστόσο, θα πρέπει κάθε τέσσερις μήνες να ελέγχετε κατά πόσο του κάνουν τα παπούτσια του.

 

Να θυμάστε ότι το μωρό σας δεν είναι σε θέση να σας πει αν κάτι το ενοχλεί στο παπούτσι του. Οπότε το πρώτο σημάδι ότι χρειάζεται αλλαγή, είναι όταν αρνείται να φορέσει το παπούτσι ή δυσανασχετεί όταν πάει να πατήσει.

 

 

 

 

 

Επιλέξτε το κατάλληλο παπούτσι, την κατάλληλη εποχή.

 

Η σωστή εφαρμογή είναι το παν. Εκτός όμως από το μέγεθος των παπουτσιών, πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας τη χρήση για την οποία προορίζονται.
Έτσι για διαφορετικές συνθήκες, επιλέγουμε και τα αντίστοιχα παπούτσια.

 

Ένα καλό παράδειγμα είναι το καλοκαίρι. Και καλοκαίρι σημαίνει παραλία! Πώς θα προστατέψουμε όμως τα πόδια του παιδιού;

 

Το καλοκαίρι πρέπει να είναι μια ξέγνοιαστη περίοδος, τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας.

 

Με τη νέα καλοκαιρινή σειρά “AQUA”, η Attipas προστατεύει τα πόδια από όλους τους εξωτερικούς παράγοντες της εποχής!
Πρόκειται για μαλακά, ανατομικά, εύκαμπτα, βρεφικά παπούτσια, ειδικά σχεδιασμένα για τη θάλασσα και την πισίνα.

vrefika-papoutsia-thalassis-gia-koritsiavrefika-papoutsia-thalassis-roz

Το ακόμα πιο ελαφρύ και λεπτό ύφασμά τους, διαθέτει υψηλό δείκτη προστασίας UVA, τεχνολογίας MIPAN AQUA – Χ (Ice Skin + UV-CUT).

 

Χάρις σε αυτό, τα πόδια προστατεύονται από την ηλιακή ακτινοβολία και αναπνέουν.
Παράλληλα διατηρούνται δροσερά, έως και 2 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία.

 

Επιπλέον, είναι ανθεκτικά, φοριούνται εύκολα και στεγνώνουν εξαιρετικά γρήγορα.
Η αντιολισθητική τους σόλα, εξασφαλίζει σταθερό πάτημα και διευκολύνει το παιδί να χαρεί με ασφάλεια, το παιχνίδι με το νερό.

 

Επιλέγοντας παπούτσια κατάλληλα για τις δραστηριότητες του παιδιού, εξασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή εφαρμογή και συνεπώς τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

 

Πώς να διαλέξετε το σωστό μέγεθος;

 

Πριν προβείτε σε κάποια αγορά, μετρήστε και τα δύο πόδια του μωρού και πάρτε παπούτσια που ταιριάζουν στο μεγαλύτερο πόδι. Πάντα να του τα δοκιμάζετε πριν τα αγοράσετε, καθώς τα μεγέθη μπορεί να διαφέρουν.

 

Τα παιδιά όταν φορούν τα παπούτσια τους,  αντανακλαστικά στρέφουν προς τα πάνω τα δάχτυλά τους.  Γι’ αυτό, ανοίξτε το παπούτσι, όσο γίνεται, πριν βάλετε μέσα το ποδαράκι του και βάλτε το παιδί να σταθεί όρθιο, ώστε να ισιώσει τα δάχτυλά του. Αν δεν τα χαλαρώσει, πιέστε τα ελαφρά με τα δάχτυλά σας.

 

Ελέγξτε αν υπάρχει κενό ίσο με το πλάτος του αντίχειρά σας μεταξύ του μακρύτερου δαχτύλου του ποδιού και του παπουτσιού.  Η φτέρνα θα πρέπει να ακουμπάει στο πίσω μέρος του παπουτσιού για να είναι η μέτρηση σωστή.

Στη συνέχεια, ελέγξτε το πλάτος του παπουτσιού περνώντας το δάχτυλό σας από τις άκρες του.  Αν δεν μπορείτε να κινήσετε το δάχτυλό σας εύκολα, το παπούτσι είναι σφιχτό.

 

Τέλος, βάλτε το παιδί να περπατήσει λίγο.  Αν το ποδαράκι του γλιστράει, τότε τα παπούτσια είναι πολύ μεγάλα.  Αν σηκώνει το πόδι του περισσότερο απ’ ό, τι συνήθως, τα παπούτσια μπορεί να είναι πολύ βαριά ή άκαμπτα. Αν φαίνεται να περπατάει χωρίς να τους δίνει σημασία, είναι δείγμα ότι δεν το ενοχλούν.  Να θυμάστε πάντα ότι τα άνετα παπούτσια δε χρειάζονται περίοδο προσαρμογής.

 

Τα παιδιά δεν πρέπει να δυσανασχετούν με τα παπούτσια τους ούτε να περιμένουμε να τα συνηθίσουν ή να «ανοίξουν» για να μην τα ενοχλούν. Με τα καλτσοπαπουτσάκια Attipas τόσο τα βρέφη όσο και τα νήπια νιώθουν πάντα άνετα όταν τα φορούν.

 

Μέχρι τη στιγμή που θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα, τα μωρά πρέπει να έχουν την ελευθερία να εξασκούν τα δάχτυλα και τους μυς της καμάρας του ποδιού. Η εξάσκηση αυτή τα βοηθάει να αναπτύσσουν μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερη ισορροπία, αλλά και να αποφευχθούν στο μέλλον οι όποιες παραμορφώσεις. Για το λόγο αυτό, τα «σταθερά», βαριά παπούτσια που αναγκάζουν την πατούσα να μένει άκαμπτη είναι λάθος επιλογή.

Σ’ αυτή τη φάση, τα παπούτσια, θα πρέπει να είναι  ελαφριά, μαλακά, αναπαυτικά και να έχουν χώρο για την αύξηση του ποδιού. Τα καλτσοπαπουτσάκια Attipas είναι τα κατάλληλα γιατί επιτρέπουν ελευθερία κίνησης στα ποδαράκια, ισορροπία και ανατομικό βάδισμα.

 

Στη νηπιακή ηλικία, τα βοηθούν στη σωστή βάδιση κατανέμοντας ομοιόμορφα την πίεση του ποδιού και βέβαια δεν τα ενοχλούν καθόλου.

 

Οι σόλες των παπουτσιών κατασκευάζονται από μαλακό και εύκαμπτο υλικό για να είναι δυνατή η ομαλή κίνηση των ποδιών. Άλλωστε ο σχεδιασμός τους βασίζεται σε μακροχρόνιες έρευνες και μελέτες της ανατομίας και της φυσιολογίας βαδίσματος των νηπίων, που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ (Κορέα).

 

Τα παπούτσια Attipas έχουν τη σωστή πυκνότητα σόλας για να προστατεύουν τα μικροσκοπικά ποδαράκια χωρίς να επεμβαίνουν στο κέντρο βάρους του βρέφους ή του νηπίου ενθαρρύνοντας την ισορροπία και το χαρούμενο περπάτημα με αυτοπεποίθηση.

 

Και αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε για το μωρό μας: Να προχωράει στη ζωή με χαρούμενη διάθεση και αυτοπεποίθηση!

 

Πάμε διακοπές μαζί με τα Attipas!
Στην παραλία με το μωρό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigation
Categories