Πώς να επιλέξουμε σωστά τα πρώτα παπούτσια του μωρού;

Πώς να επιλέξουμε σωστά τα πρώτα παπούτσια του μωρού;

Τα πρώτα βήματα του μωρού μας είναι πολύ σημαντικά αλλά και ενδεικτικά της σωστής του ανάπτυξης. Γι’ αυτό και η επιλογή των πρώτων του παπουτσιών έχει μεγάλη σημασία και πρέπει να γίνει προσεκτικά και με τα κατάλληλα κριτήρια.
Τώρα γιατί είναι σημαντική η σωστή επιλογή των πρώτων παπουτσιών;
Τα παπούτσια μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του σκελετού και τη στάση του παιδιού. Αν, για παράδειγμα είναι στενά, μπορεί να προκαλέσουν κράμπες και στρεβλώσεις. Αν πάλι είναι μεγάλα θα προκαλέσουν φουσκάλες και σκληρύνσεις του δέρματος στην προσπάθεια του παιδιού να συγκρατήσει το παπούτσι αλλά και ατυχήματα εάν μετακινηθούν στο πόδι του καθώς περπατάει ή τρέχει.

Οι κανόνες για να διαλέξετε τα σωστά παπούτσια 

– Τα πρώτα παπούτσια του παιδιού πρέπει να είναι ανατομικά, μαλακά, αναπαυτικά και να έχουν χώρο για την αύξηση του ποδιού.

– Το υλικό τους θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, ώστε το πόδι να «αναπνέει» και ο ιδρώτας να εξατμίζεται.

– Τα παπούτσια δεν πρέπει να έχουν πολλά γαζιά στο πάνω μέρος τους για να μην τραυματίζουν το πόδι του.

– Το περιθώριο μπροστά από τα δάχτυλα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 χιλιοστά. Μετρήστε το νούμερο του παιδιού όταν είναι όρθιο και όχι όταν είναι καθιστό.

– Το φάρδος είναι εξίσου σημαντικό. Ελέγξτε το περνώντας το δάχτυλό σας από τις άκρες του. Αν δεν μπορείτε να κινήσετε το δάχτυλό σας εύκολα, τότε το παπούτσι είναι σφιχτό. Τα δάχτυλα πρέπει να απλώνονται με άνεση, όταν το παιδί είναι όρθιο. Το σωστό παπούτσι «αγκαλιάζει» απαλά τις φτέρνες, χωρίς να τις πιέζει, ενώ οι σόλες του είναι ελαφρές, ευλύγιστες και σταθερές.

– Μετράτε τακτικά το πόδι του παιδιού, περίπου κάθε 6 με 8 εβδομάδες στην αρχή και κάθε 3 μήνες μετά την ηλικία των 3 ετών. Να θυμάστε ότι τα πόδια του δεν αναπτύσσονται σταθερά και σταδιακά, αλλά απότομα. Σε γενικές γραμμές, το πόδι μεγαλώνει κατά δύο νούμερα το χρόνο, στις ηλικίες από 1 έως 4 ετών. Τέλος, πρέπει να μετράτε και τα δύο πόδια, επειδή το ένα διαφέρει από το άλλο.

Γιατί να διαλέξετε τα Attipas

Τα Attipas είναι ιδανικά για βρέφη και νήπια έως 4 ετών και συστήνονται για όλες τις δραστηριότητες των παιδιών, τόσο μέσα στο σπίτι όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Ο σχεδιασμός τους βασίζεται σε μακροχρόνιες έρευνες και μελέτες της ανατομίας και της φυσιολογίας βαδίσματος των νηπίων, που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ (Κορέα). Παρέχουν ανατομική υποστήριξη και διευκολύνουν σημαντικά τα πρώτα  βήματα.

Προτεραιότητα η ασφάλεια 

Για να κάνει το παιδί τα πρώτα του βήματα θα πρέπει να νιώθει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Τα Attipas προσφέρουν αυτή τη σιγουριά αλλά και εγγυώνται την ασφάλεια του παιδιού. Παρέχουν τη βοήθεια που χρειάζεται για να μάθει να περπατάει σταθερά, χωρίς να κινδυνεύει να γλιστρήσει -είτε βρίσκεται σε ένα πάτωμα από παρκέ είτε σε κάποια ανώμαλη επιφάνεια, όπως η άμμος της θάλασσας- χάρη στην αντιολισθητική σόλα. Παράλληλα επιτρέπουν τη σωστή ανάπτυξη του πέλματος, την κίνηση όλων των συνδέσμων του ποδιού και τη σωστή κατανομή της πίεσης σε όλο το πέλμα, σε κάθε βήμα.

Και επειδή το καλοκαίρι είναι εποχή για βόλτες σε παιδικές χαρές και παραλίες, με τα Attipas είστε ήσυχοι ότι τα ποδαράκια του προστατεύονται από τους μικρούς κινδύνους, όπως για παράδειγμα αν πατήσει πάνω σε γυαλιά ή βότσαλα. Τέλος, τα Attipas είναι απολύτως ασφαλή, γιατί είναι απαλλαγμένα από επιβλαβή υλικά και σχεδιασμένα βάσει των αυστηρότερων προδιαγραφών και ελέγχων από 100% μη τοξικά υλικά.

Τι καλύτερο λοιπόν για να πατήσει γερά στα πόδια του από ένα ζευγάρι άνετα, ασφαλή και πανέμορφα παπουτσάκια;

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Online αγορές με CLICK AWAY
Γιατί πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να περπατούν ξυπόλυτα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigation
Categories